Riserva-Barolo med utrolig intensitet og karakter!
I fremragende år, hvor druematerialet er velegnet til langvarig aldring, sættes en udvælgelse til side fra Virnas bedste vinmarker for at lave denne fremragende, Riserva. Riserva betyder, at vinen lagres i minimum 62 måneder, hvilket giver endnu mere dybde og kompleksitet!
Vinens karakter:
Meget intens rubinrød farve. Næsen er frisk med noter af røde frugter i en delikat sky af vanilje.
Tør, rund og fyldig, med en kompleks struktur , der tillader langvarig aldring.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen parres godt til grillet og stegt oksekød, vildt og oste samt svamperisotto.
Serveringstemperatur: 17-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på 100% Nebbiolo, hvor der sker en separat knusning og frasortering af hver enkelt vinmark, Macerationen med skallerne foregår i 12-15 dage ved en maksimal temperatur på 29-31°C. Vinen omstikkes, hvilket efterfølges af 18 måneders lagring i egetræsfade. Efter denne fase blandes 3000 liter vin fra udvalgte vinmarker. Lagringen forlænges derefter yderligere 12-18 måneder i 30 hl fade.
Efter aftapning opbevares vinen vandret i mindst seks måneder, inden den pakkes og sendes.
Om producenten:
Virna bliver i dag regnet for en af de absolut førende producenter i Piemonte, hvor vinene bliver fremhævet i mange af de mest kendte vintidsskrifter i verden.
Virna Borgogno blev færdig på ønolog skolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset, Virna, som hun i dag driver sammen med sin søster, Ivana, og hendes mand, Giovanni.
Decanter (verdens største vinmagasin) skriver bl.a. følgende om Virna:
"This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit."