Fornem blanding af de bedste områder i Barolo
Dette er en blanding af vinene fra de mest berømte cru'er i Barolo-området. Elegance og frugt kombineres med styrke og fyldig krop, hvilket giver denne Barolo intense noter af små røde frugter, chokolade og vanilje i en fusion, der både overrasker og tilfredsstiller!
Vinens karakter:
Dyb rubinrød farve med en intens duft af røde frugter sammen med tertiære noter af egetræ og vanilje
Det er en rund og kompakt vin med tydelige tanniner og pragtfuld frugt. Kompleks, fuldendt og fyldig med intens frugt og afrundede tanniner.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen parres godt til grillet og stegt oksekød, vildt og oste samt svamperisotto.
Vinen vil nå sit højdepunkt efter 2-3 års flaskelagring, når den lagres horisontalt i kølige og mørke omgivelser.
Serveringstemperatur: 17-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Druerne afstilkes og knuses og macereres derefter med skallerne i 10 dage i traditionelle tanke med roterende padler.
Vinen omstikkes og vender derefter tilbage til macerationsprocessen for at forbedre udvindingen af polyfenoler.
Den lagres så i tønder på 300-500 liter i cirka 18 måneder, hvorefter, den får lov til at hvile i ståltanke inden aftapningen. Til slut modner vinen horisontalt i flasken før den pakkes og sendes.
Om producenten:
Virna bliver i dag regnet for en af de absolut førende producenter i Piemonte. Deres vine bliver fremhævet i mange af de mest kendte vintidsskrifter i verden. Vi er meget stolte af, at vi fik lov til at sælge deres vine i Danmark. Virna Borgogno blev færdig på ønologskolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset Virna, som hun i dag kører sammen med sin søster Ivana og sin mand Giovanni.