Klasse Barolo fra topmarken Cannubi
Cannubi Cru-vinmarkerne er berømte over hele verden og regnes for et af de bedste steder for Nebbiolo druen. Det skyldes at to forskellige jordbunde løber sammen, hvilket på perfekt vis kombinerer elegancen fra den ene side med koncentration og styrke fra den anden. Kun i de år, hvor vækstforholdene har været exceptionelle, bruges mosten fra Nebbiolo-druerne til Cru Cannubi-vinene. Oplev her ren luksus fra Virna!
Cannubi's karakter:
Med en rubinrød farve har denne Barolo en rig bouquet, der gradvist minder om duften af roser, trøfler og trækrydderier. Smagen starter som elegant og raffineret, og derefter begynder den at udvikle sig i kompleksitet. De langvarige smagsoplevelser forudsiger en fremtrædende fremtid, da vinen først rammer sit potentiale 8 år efter høsten og herefter vil den udvikle sig langt og længe.
Sådan er vinen fremstillet:
Denne Barolo får en blid presning af druerne samt en maceration med drueskallerne i cirka 10 dage ved en maksimal temperatur på 29-31°C.
Efter omhældning, overføres vinen til Tonneau-tønder (500 og 300 liter), hvor den lagres i 18 måneder. Efter klaringen tappes vinen på flasker uden filtrering og opbevares i flaskerne i et år, inden den pakkes og afsendes.
Om producenten:
Virna bliver i dag regnet for en af de absolut førende producenter i Piemonte, hvor vinene bliver fremhævet i mange af de mest kendte vintidsskrifter i verden.
Virna Borgogno blev færdig på ønolog skolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset, Virna, som hun i dag driver sammen med sin søster, Ivana, og hendes mand, Giovanni.
Decanter (verdens største vinmagasin) skriver bl.a. følgende om Virna:
"This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit."