Et fund fra Toro til en fantastisk pris!
Næsen har, hvad den skal have, af mørke skovbær og de dér let brændte og jordede noter, som er så kendetegnende for vinene herfra. Brombær og kirsebær i ultramoden udgave tegner duftprofilen af en powerfuld rødvin. Smagen har et lækkert, råt udtryk og alligevel en behagelig sødme. Tæt og tør med nuancer af mørk chokolade og mokka – og igen mængder af moden bærfrugt. Afslutter med en del tanniner, der giver mundtørhed og råber på mad. Det kunne f.eks. være dyrekølle eller lam. Hold øje med Toro!
Vinens karakter:
Vinen har stor fylde med duft og smag af røde frugter, lakrids, peber, krydderier og noter af chokolade. En rund og velafbalanceret eftersmag afslutter vinen på elegant vis.
Hvad er vinen velegnet til?
Perfekt til rødt kød, modne oste og tapas. Vi anbefaler at du hælder vinen på karaffel en time inden servering – sikke en fornøjelse!
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Denne vin er lavet på 100% Tinto del Toro (Tempranillo) og druerne er høstet fra 40 år gamle vinstokke. Efter gæringen lagrer vinen i 14 dage på 60% franske egetræsfade og 40% amerikanske fade. Inden den frigives til salg flaskelagrer den yderligere 8 måneder.
Om producenten:
Vingården Francisco Casas er beliggende i vindistriktet Toro, i Nordspanien. Området byder på et barskt klima hvor temperaturerne svinger fra plus 40 grader til minus 15 grader – et udsving på 50-60 grader! Der falder maksimalt 300 millimeter regn årligt, og kunstvanding er ikke tilladt. Dette giver vinproducenterne hårde betingelser, men som altid kan dygtige vinmagere trylle.
En stor del af vinstokkene i Toro, er ”præphylloxera”, det vil sige at de har overlevet den store vinpest i Europa. Mange af stokkene er derfor oldgamle – nogle op til 120 år gamle! I Toro hersker Tempranillo – som her kaldes Tinto del Toro. Sorter som Cabernet Sauvignon og Merlot, ses stort set ikke. Det er et godt udgangspunkt for at kunne skabe autentiske vine.