Eminent og delikat rosé-champagne fra premier cru-marker
En rosé prestige cuvée er typisk de dyreste og mest sjældne vine, som et champagnehus producerer. Heldigvis laves der også mere overkommelige champagne-roséer, som byder på stor friskhed og rødfrugtet kompleksitet.
Pierre Trichet er mester i at producere champagne på rødvinsdruer – og tilmed til gode priser!
Vinens karakter:
Vinen har en rig, orange-rosa farve. En vedvarende perlen producerer en generøs skum i glasset. I næsen oplever man et bredt og komplekst spektrum af aromaer med røde bær og jordbærpuré, appelsin og grapefrugt samt en tydeligt eksotisk karakter kendetegnet ved et strejf af vanilje.
I smagen er der grønne og frugtige noter, især rabarber. Noter af honning og honningkage er tegn på, at vinen har opnået en god modning.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen kan parres med forskellige madretter. En harmonisk parring ville være sorbet af røde frugter, rabarber eller brombær. Ellers kan en kontrastparring være rødstegt andebryst med tranebærsauce.
Serveringstemperatur: 6-8 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er et blend of 53% Pinot Meunier, 24% Pinot Noir og 23% Chardonnay fra Premier Cru-marker.
Denne cuvée lagrer 2-3 år og degorgeres minimum 6 måneder før frigivelsen. Den indeholder 7,8 g/l restsukker, hvilket gør den til en Brut-champagne.
Om producenten:
Pierre Trichet er et familieejet champagne-hus, der går gennem 3 generationer. Vinmarkerne bliver til stadighed udviklet og forbedret i forhold til familietraditionen. Champagnerne lagrer i kældre udskåret fra klippen, i 8 meters dybde og det er med til at sikre at vinene ældes under de bedste forhold. Den årlige produktion er på cirka 70.000 flasker.