Sjælden champagne lavet på Pinot Blanc.
De mest anvendte druer i Champagne er Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Men der er i alt 7 druesorter, som er tilladt at dyrke i Champagne-regionen. Dog støder man sjældent på de sidste 4 sorter, som er Pinot Blanc, Fromonteau Gris, Petit Meslier og Arbane. De 3 førstnævnte druer udgår cirka 99% af produktionen.
Vinens karakter:
Lys gylden farve med en grønne nuancer. Åben og vinøs duft med et strejf af egetræ, ristede nødder, høj modenhed med sød pære, blomme og mørkere frugtnoter.
Smagen er fyldig med en fin cremethed, mild tørhed, moden frugt og nougat. Lang og vedvarende finish. En kompleks, fed og vinøs champagne.
Hvad er vinen velegnet til?
Meget velegnet til fed fisk (fx. laks eller tun), skaldyr, svinekød og milde, bløde oste.
Champagnen bør serveres ved cirka 9-11 grader.
Om producenten:
Champagnehuset, Pierre Trichet, præsenterer den moderne stil, der er mere eksotisk og frugtrig, og med en ikke alt for tør mundfornemmelse.
Pierre Trichet er et familieejet champagne-hus, der går gennem 3 generationer. Vinmarkerne bliver til stadighed udviklet og forbedret i forhold til familietraditionen.
Champagnerne lagrer i kældre udskåret fra klippen, i 8 meters dybde og det er med til at sikre at vinene ældes under de bedste forhold. Den årlige produktion er på cirka 70.000 flasker.