Vermouth Rosso fra Torino.
Starlino Rosso Vermouth er udviklet som et blend af hvidvinene Ansonica, Catarrato og Marsala. Hertil tilsættes blandt andet malurt, bitterappelsin og nelliker. Vermouthen er lagret på Bourbonfade i 6 måneder, og det er med til at give den en fyldig, krydret og sødlig vaniljesmag.
Difford's Guide - 5 stars - EXCEPTIONAL
Starlino Rosso nydes bedst "on the rocks", i Negroni, Manhattan-cocktail eller Spritz.
Om producenten:
Starlino Vermouth Rosso bliver produceret på Vergnano-familiens destilleri i Torino, som ligger i Piemonte-regionen i Norditalien.
Beppe Ronco, masterdistiller og vinmager fra Torino Distillati, siger:
”Torino er fødestedet for vermouth, og her hos Torino Distillati har vi lavet vermouth i næsten 100 år. Vi ser en stor revival og interesse for især vermouth og aperitivo, og vi ønskede at udvikle noget nyt, friskt og lækkert, som vil være med til at bringe en glemt, men vidunderlig vintype tilbage. Vermouths viser tegn på at være den næste 'store ting'”.
Serveringsforslag:
ON THE ROCKS
Hæld Starlino Rosso i et tumblerglas fyldt med is
Garnish: En skive appelsin
STARLINO NEGRONI
1 del Starlino Rosso
1 del Bitter liqueur Zanin
1 del Kapriol Dry Gin
Garnish: Appelsinskal og Starlino Maraschino kirsebær
STARLINO MANHATTAN
1 del Starlino Rosso
2 dele Rye Whiskey
2 dråber bitter
Garnish: Starlino Maraschino kirsebær
STARLINO SPRITZ
1 del Starlino Rosso
3 dele Prosecco
1 del danskvand
Garnish: En skive appelsin