Mere klassisk Zinfandel findes næppe!
Zinfandel er nok den mest populære rødvinsdrue i Danmark. Med en karakter, der oser af solmoden frugt og en drikkevenlig struktur, fungerer Zinfandel perfekt til danskernes smagsløg og madvaner.
Fylde, power og saftighed er nøgleordene – og hvis der ét specifikt område, som producerer de mest klassiske Zinfandel-vine, så er det Lodi. Med Specialyst Zinfandel bliver du vidne til den ærketypiske stil. Her får du Californiens stolthed på flaske!
Vinens karakter:
Fyldige aromaer af modne sorte kirsebær og varm kanel afslører dristige smage af brombær og krydret blomme, som indhylles i ristede vaniljetoner. Teksturen er glat og fyldig med en vedvarende eftersmag. The Specialyst er virkelig en enestående oplevelse og helt klassisk for Lodi.
Hvad er vinen velegnet til?
Denne Zinfandel er lækker alene, og vil også passe perfekt til grillede grøntsager og kød, fyldige pastaretter og lagrede oste.
Serveringstemperatur: ca. 18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Zinfandel og Petite Sirah-druerne blev høstet i de sidste to uger af september. Begge druesorter er gæret i ståltanke. Efter en 6-dages maceration for at udtrække de klassiske karaktertræk fra druerne, blev vinen presset fra skallerne efterfulgt af en fuld malolaktisk gæring.
Vinen lagrer i 10 måneder på en kombination af amerikanske og franske egetræsfade, hvor 25% af dem er nye.
Om producenten:
The Specialyst Winery, beliggende i det ikoniske Lodi, Californien, er kendt for sine førsteklasses Zinfandel-vine. Her udvælges druer fra Lodis bedste vinmarker til vine, som kombinerer traditionelle og moderne teknikker.
Vinene lagres i amerikanske og franske egetræsfade for at opnå komplekse smagsnuancer. Signaturvinen, The Specialyst, står som varemærket for den legendariske Lodi-appellation.