Saint-Joseph i særklasse!
Foretrækker du en Rhônevin med fylde og karakter, uden at den bliver for bombastisk og syreholdig? Så vil du ikke blive skuffet over denne vin!
Vinens karakter:
Rød moden frugt, peber og forfinede tanniner smelter her sammen til en rigtig behagelig og imødekommende vin.
Hvad er vinen velegnet til?
Vi anbefaler at du nyder vinen til rødt kød, vildt eller kraftige oste.
Serveringstemperatur cirka 16-17 grader. En vin som denne har et lagringspotentiale på 10-12 år fra høståret.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på ren Syrah. Efter at vinen har lagret i ståltanke hældes den på egetræstønder.
Om Saint-Joseph:
Vindistriktet Saint-Joseph strækker sig ud over det nordlige Rhônes højre bred. Vinstokkene er plantet på stejle bjergskråninger, der siden antikken er blevet formet til terrasser.
Rhône distriktet deles, ligesom Bourgogne, op i nord og syd, hvor man i nord hovedsagelig bruger Syrah til at fremstille rødvin. I det sydlige Rhône er det anderledes, idet man bruger op til 15 forskellige druesorter, dog med hovedvægten lagt på Grenache, Syrah, Cinsault og Mourvedre.