Spændende østrigsk specialitet.
Vindruen St. Laurent er en gammel sort, som tidligere var meget udbredt i det centrale Europa, men i dag ses den stort set kun i Østrig. Den både blomstrer og modner tidligt. Druen har tykke skaller og kan derfor give vine med dyb farve, koncentreret ekstrakt og markante tanniner.
St. Laurents karakter:
Utrolig blød og velsmagende vin, der byder på stor kompleksitet. Den er robust og flot struktureret. I smagen findes frugt og bær - især solbær og blåbær. Vinen er lav på syre, og tanninerne er flot integreret.
Vinen er lavet på ren St. Laurent og er ikke blevet fadlagret.
Hvad er vinen velegnet til?
St. Laurent er en vin der egner sig rigtig godt til mellemfyldige retter. Fx en Wienerschnitzel mit gemüse, vil være oplagt - for nu at blive i den østrigske terminologi.
Serveres ved 16-18 grader. Bør drikkes ung - og inden for 5 år fra høståret.
Om producenten
Schloss Bockfliess er et ægte familieforetagende. Bag vinene står nemlig en familie, som virkelig samles – og ikke kun ved julemiddagen. Alle påtager sig nemlig en bestemt rolle, og nyder at opfylde den.
Roman Josef er ansvarlig for vinene og har ordet i kælderen; hans far, Roman, anvender sin erfaring og intuition i vinmarkerne; søster Heidemarie tager ansvaret for markedsføring og salg og mor Adelheid gør vingården til et muntert sted, tager sig af gæster, og ser efter den næste generation i familien.
Roman og Adelheid startede deres lille vingård med under én hektar vinmarker for cirka 40 år siden, og i dag råder familien over imponerende 110 hektar vinmarker.
Fordelingen af vinstokke, på så mange forskellige marker i forskellige områder, giver stor forskel i jordbunden og mikroklimaet, som familien forstår at udnytte til deres fordel. Der findes kun få andre vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, som folkene bag Schloss Bockfliess gør. Deres vinsortiment spænder fra let og legende til kraftig og koncentreret.