Det mest klassiske udtryk af Cabernet Franc!
Cabernet Franc anvendes især som blandingsdrue i de store vine fra Bordeaux. Den spiller sjældent førsteviolin – medmindre, man drikker rødvinene fra Loiredalen. Her finder man nemlig det mest ikoniske udtryk af Cabernet Franc.
Med en stil, der er let, frisk og urtet, er Cabernet Franc fra Loire en ægte bistrovin, som fungerer fantastisk godt til klassisk fransk mad. Her får man associationer til Bordeaux, men i en langt mere forfriskende, let og mineralsk stil – og så også til absolut småpenge!
Vinens karakter:
Forvent en helt klassisk Cabernet Franc med en forfinet, frisk og grønlig duft af grøn peberfrugt, violer og solbærbusk. Man fornemmer den kridtede og støvede undergrund i næsen sammen med delikate aromaer af hindbær, kirsebærsten og sort te.
I munden oplever du en frisk struktur med sprød syre og tannin, som både fremstår luftig og sprælsk. Med en smag af skovbær og violette blomster, som harmonerer med cedertræ, grafit og selleri, er du sikret det helt klassiske udtryk af Cabernet Franc!
Hvad er vinen velegnet til?
Denne vin kan drikkes, når den er let afkølet, faktisk mellem 12-13 grader. Når vinen er ung kan den serveres til hvidt kød, men når den ældes, går den perfekt sammen med rødt kød. Den kan også serveres som aperitif uden mad.
Serveringstemperatur: 12-13 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Fremstillet på 100% Cabernet Franc fra en vinmark beliggende i den sydøstlige del af Saumur ved Loirefloden, hvor undergrunden hovedsageligt består af kridt.
Vinen modnes i tanke og tønder i 7-8 måneder. Derefter tappes den på flasker i april eller maj. Den opbevares i underjordiske kældre, som er gamle stenbrud, hvor den ikoniske, bløde kalksten fra regionen, kaldet "tuffeau", blev udvundet.
Efter en kort koldmaceration gæres vinen ved kontrolleret temperatur med blide manuelle omrøringer. Når den malolaktiske gæring er afsluttet, overføres vinen til franske egetræsfade, hvor den lagrer i 10 måneder.
Om producenten:
Vingården Chéreau Carré drives af far-datter-duoen, Bernard Chéreau, som er anden generation, og Louise Chéreau, tredje generation. Deres familiære rødder i regionen går tilbage til det 11. århundrede.
Grundlæggeren af vingården, Bernard Chéreau Sr., var den første til at modne Muscadet-vine på bærmen, en metode, der kaldes “sur lie”, hvilket blev en integreret del af appellationen i 1977.
Både far og søn var pionerer inden for flaskelagrede Muscadet-vine, der var beregnet til at udvikle sig positivt med tiden i kælderen, og de var de første i regionen til at fremhæve denne kvalitet. Louise Chéreau bærer den vision videre ind i fremtiden, og fortsætter familiens filosofi om at fokusere på enkeltmaker, som kaldes, Muscadet Crus Communaux samt lang lagring og absolut kvalitet.