Toscana-vin til formidabel tilbudspris!
Her får du fornøjelsen af en yderst veltillavet rødvin. Klassisk Sangiovese med masser af smag og flot balance mellem frugt, syre og fadlagring.
Vinens karakter:
Her får du en vin der tåler sammenligning med vine som Vino Nobile og Brunello di Montalcino. Vinen er jordnær og kompleks med en vidunderlig smag af kirsebær. Ydermere opdages også tomatplante, fennikel, salvie og et mildt strejf af vanilje fra fadlagringen.
Hvad er vinen velegnet til?
Sangiovese-druens forholdsvis høje syre giver vinen et forfriskende bid i eftersmagen, hvilket gør den særligt velegnet til oksekød, vildt og modne oste.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på Sangiovese Grosso og har lagret 3 måneder på egetræstønder.
Om Toscana:
I Toscana har man produceret vin i mere end 3000 år. I nyere tid har toscansk vin været synonymt med let drikkelige vine aftappet på bastflaske. Vinen var rigtig billig og flasken kunne genbruges til alt fra lysestager til pynt i sommerhuset. Den tid er dog ovre og vin industrien er moderniseret, hvilket har betydet at kvaliteten er steget eksplosivt.
Druen er dog den samme - nemlig Sangiovese - men den har fået følgeskab af de internationale druer som Merlot og Cabernet Sauvignon, som især findes i ”supertoscana”-vinene som egentlig var vinbøndernes protest imod de meget strenge krav der altid har været omkring vinproduktion netop her. Op gennem især 1990’erne var det da også disse vine som satte Toscana på verdenskortet…
Der findes ikke mindre end 7 DOCG-distrikter i Toscana og de mest kendte er Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og Chianti Classico. Derudover findes der ikke mindre end 35 DO-distrikter, så det er altså en meget kompleks region.