Fuldblods-primitivo fra Manduria.
Primitivo er en mørk og kraftig italiensk drue og rødvin, der primært fremstilles i Apulien. Den amerikanske Zinfandel er af én og samme sort – men de to druer og vintyper varierer meget i deres karakteristiske smagsnuancer.
Når Primitivo fremstilles, kræver det varme og en lang sæson. Derfor er netop Primitivo-vin særlig kendt fra det syditalienske, hvor druerne kan få lov til at modne fuldt ud. De bedste Primitivo-vine fremstilles i Primitivo di Manduria i Apulien-distriktet, hvor druerne får varme døgnet rundt.
Den italienske rødvin er ofte mere rustik end den amerikanske Zinfandel, fordi Primitivoen ikke har samme syreindhold til at balancere den ofte høje alkoholprocent.
Vinens karakter:
Flot, tæt mørkelilla farve. Markant peberpræg i både næse og mund. Smagen er fed og sødmefuld med dominans af kirsebær og solbær pakket ind i silkebløde tanniner.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen egner sig rigtig godt til solide kødretter. På grund af den sødmefulde og meget afrundede karakter kan den også nydes som hyggevin med stort velbehag.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er Conte di Campianos luksus-Primitivo, lavet af udvalgte druer og lagret på egetræsfade. Under hele fremstillingen af overvåger winemakeren dagligt lagringsprocessen, så vinen kan tappes når den har den helt rigtige smag af fadlagring. På denne måde opnås en vin i fuld balance, hvor man får det fulde udbytte af Primitivo-druens kvaliteter.
Om producenten:
Det er med stolthed vi kan præsentere vores syditalienske leverandør - Conte di Campiano. Vingården ligger i Manduria og vinene byder på alt det gode fra netop disse kanter: Masser af frugt, varme, fedme og koncentration.
Campiano lægger stor vægt på, at deres vine skal være imødekommende og fløjlsbløde, og samtidig være velegnede både til mad og uden mad. Med disse vine er du således altid garanteret en yderst behagelig oplevelse.