Topklasse rosévin fra Ribera del Duero.
Karakterfuld og krydret rosé - her er der virkelig tale om en rosévin med smag i! Vinen har helt usædvanligt gæret på barrique fade, hvilket tilfører vinen endnu mere dybde og kompleksitet.
Vinens karakter:
Vinen har en flot, ren farve af hindbær. Duften følger op med en høj aromatisk koncentration af røde skovbær, vanilje og toast fra fadlagringen. Smagen er delikat, cremet, balsamisk og fuld af nuancer. En lang vedholdende eftersmag med et væld af aromaer afslutter vinen perfekt.
Hvad er vinen velegnet til?
Denne rosé er bedst til mad - prøv den gerne til tapasbordet, risotto eller grillet fisk. Herlig oplevelse!
Den bør ikke serveres for kold. Helst ved cirka 10 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 50% Tempranillo og 50% Merlot, og druerne er nøje udvalgt og håndsorteret. Helt usædvanligt har vinen gæret på egetræsfade – en proces man normalt kun anvender til rødvin.
Efter gæringen fadlagres vinen i 3 måneder.
Om producenten:
Vingården, Bodegas Pradorey, hører hjemme på den største ejendom i Nordspanien, Real Sitio de Ventosilla.
Nærmere betegnet i den østlige del af Ribera del Duero. Ejendommens oprindelse kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Dokumenter beretter om at der var stor rigdom af dyreliv, på ejendommen.
Med et overfladeareal på 3,000 hektar i kommunen, Gumiel del Mercado, og fuldkomne forhold til vindyrkning, skiller Pradorey sig ud, som én af topproducenterne, i Ribera del Duero.
Kombinationen af terræn, højde, klima og jordbundsforhold, giver vingården optimale betingelser for at lave vine i meget høj kvalitet.
Ejendommen der løber langs floden Duero, strækker sig over 7 kilometer. 520 hektar er beplantet med vinmarker og 900 hektar er dækket af blandt andet egetræsskov, poppeltræslund og korn-, majs-, roe-, og kartoffelmarker. Køer og får har også deres naturlige habitat her. Rene energikilder som hydroelektrisk dæmning og solfangeranlæg, en kro og en vingård indbyder turister til at komme på besøg.
Alt sammen i perfekt harmoni og som mønstereksemplar på bæredygtighed og i respekt for miljøet.
Området
Ribera del Duero ligger i regionen, Castilla y León, i Nordvestspanien. Temperaturerne er høje om dagen og lave om natten, hvilket bevarer aromaen i druerne. Ribera del Duero er hjemsted for nogle af Spaniens såkaldte ”kult-vine”, og mest kendt er det gamle vinhus, Vega Sicilia, der laver topvinen, Unico.
Men måske er det i virkeligheden vinhuset, Pesquera, der for alvor fik Ribera del Duero på verdenskortet, efter at vinguruen Robert Parker, skamroste vinen, Tinto Pesquera, der laves på 100% Tempranillo.
En anden berømt vingård er Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck. Topvinen Pingus er ligeledes lavet på ren Tempranillo. Den koster i øvrigt fra 8.000,- pr. flaske!