Nøje udvalgte druer danner grundlag for denne flotte Crianza. Vinen er lavet på 95% Tempranillo, 3% Cabernet Sauvignon og 2% Merlot. Efter gæringen lagres vinen først 12 måneder på franske egetræsfade og dernæst 3 måneder på amerikanske egetræsfade.
Den har en kompleks smag af mørke bær, krydrede noter af kaffe, lakrids og peber, og en harmonisk eftersmag der komplementerer vinen. Meget velegnet til tapas, solide kødretter, vildt og krydrede modne oste. Hæld gerne vinen på karaffel 1 time inden servering.
Næsen har tætte, let brændte toner og nuancer af mørke skovbær, chokolade og surbund. Smagen præges af primært brombær, blåbær og solbær, en behersket, men behagelig sødme og en stramhed, jeg godt kan lide. Den er blottet for træ- og vaniljenoter, hvilket også giver et plus i mit smageskema. Balance er kodeordet for al god vin, og den finder du til fulde i denne Ribera del Duero."
Pradorey:
Vingården, Bodegas Pradorey, er beliggende i den største ejendom i Nordspanien, Real Sitio de Ventosilla.
Nærmere betegnet i den østlige del af Ribera del Duero. Ejendommens oprindelse kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Dokumenter beretter om at der var stor rigdom af dyreliv, på ejendommen.
Med et overfladeareal på 3,000 hektar i kommunen, Gumiel del Mercado, og fuldkomne forhold til vindyrkning, skiller Pradorey sig ud, som én af topproducenterne, i Ribera del Duero.
Kombinationen af terræn, højde, klima og jordbundsforhold, giver vingården optimale betingelser for at lave vine i meget høj kvalitet.
Ejendommen der løber langs floden Duero, strækker sig over 7 kilometer. 520 hektar er beplantet med vinmarker og 900 hektar er dækket af blandt andet egetræsskov, poppeltræslund og korn-, majs-, roe-, og kartoffelmarker. Køer og får har også deres naturlige habitat her. Rene energikilder som hydroelektrisk dæmning og solfangeranlæg, en kro og en vingård indbyder turister til at komme på besøg. Alt sammen i perfekt harmoni og som mønstereksemplar på bæredygtighed og i respekt for miljøet.
Området:
Ribera del Duero ligger i regionen, Castilla y León, i Nordvestspanien. Temperaturerne er høje om dagen og lave om natten, hvilket bevarer aromaen i druerne. Ribera del Duero er hjemsted for nogle af Spaniens såkaldte ”kult-vine”, og mest kendt er det gamle vinhus, Vega Sicilia, der laver topvinen, Unico.
Men måske er det i virkeligheden vinhuset, Pesquera, der for alvor fik Ribera del Duero på verdenskortet, efter at vinguruen Robert Parker, skamroste vinen, Tinto Pesquera, der laves på 100% Tempranillo.
En anden berømt vingård er Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck. Topvinen Pingus er ligeledes lavet på ren Tempranillo. Den koster i øvrigt fra 8.000,- pr. flaske!