Spændende hvidvin på Albariño og Verdejo.
Pradorey har her taget endnu et skridt fremad ved at fremstille en fantastisk hvidvin på Verdejo og Albariño. Man har bevidst gået efter at lave en vin med en røgfyldt stil og et let strejf af egetræ for at fremhæve druesorternes helt specielle egenskaber.
Vinens karakter:
Dyb, gul farve. Duften præges af modne, hvide stenfrugter. Også balsamiske vanilje hint og røgede noter fornemmes også. Elegant, raffineret og subtil. Smagen er afbalanceret, silkeblød og generøs. Syren er moderat og flot integreret. Eftersmagen leder tankerne hen på stenfrugter som hvid fersken og mango.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen vil være perfekt til krydrede risretter, risotto, samt cremede pastaretter.
Vi anbefaler at du drikker vinen ved cirka 10-12 grader i store glas.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på Verdejo fra Segovia og Albariño fra Bierzo - begge områder ligger i Castilla-León. Vinen lagres fem måneder på franske og amerikanske egetræstønder, og derefter fem måneder i betonkar.
Om Pradorey:
Vingården, Bodegas Pradorey, hører hjemme på den største ejendom i Nordspanien, Real Sitio de Ventosilla.
Nærmere betegnet i den østlige del af Ribera del Duero. Ejendommens oprindelse kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Dokumenter beretter om at der var stor rigdom af dyreliv, på ejendommen.
Med et overfladeareal på 3,000 hektar i kommunen, Gumiel del Mercado, og fuldkomne forhold til vindyrkning, skiller Pradorey sig ud, som én af topproducenterne, i Ribera del Duero.
Kombinationen af terræn, højde, klima og jordbundsforhold, giver vingården optimale betingelser for at lave vine i meget høj kvalitet.
Ejendommen der løber langs floden Duero, strækker sig over 7 kilometer. 520 hektar er beplantet med vinmarker og 900 hektar er dækket af blandt andet egetræsskov, poppeltræslund og korn-, majs-, roe-, og kartoffelmarker. Køer og får har også deres naturlige habitat her. Rene energikilder som hydroelektrisk dæmning og solfangeranlæg, en kro og en vingård indbyder turister til at komme på besøg.
Alt sammen i perfekt harmoni og som mønstereksemplar på bæredygtighed og i respekt for miljøet.
Området:
Ribera del Duero ligger i regionen, Castilla y León, i Nordvestspanien. Temperaturerne er høje om dagen og lave om natten, hvilket bevarer aromaen i druerne. Ribera del Duero er hjemsted for nogle af Spaniens såkaldte ”kult-vine”, og mest kendt er det gamle vinhus, Vega Sicilia, der laver topvinen, Unico.
Men måske er det i virkeligheden vinhuset, Pesquera, der for alvor fik Ribera del Duero på verdenskortet, efter at vinguruen Robert Parker, skamroste vinen, Tinto Pesquera, der laves på 100% Tempranillo.
En anden berømt vingård er Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck. Topvinen Pingus er ligeledes lavet på ren Tempranillo. Den koster i øvrigt fra 8.000,- pr. flaske!