Henri Bourgeois regnes blandt de absolut førende vinavlere i Sancerre-Pouilly-Fumé, ja i hele Frankrig. Det er denne producent, som også står bag denne herlige Pouilly-Fumè - Domaine Gèrard Fiou.
Vinstokkene er mellem 25-45 år. Druerne er høstet på kridtskråningerne ved Saint Andel. Den aromatiske, blomstrede og røgede karakter fra Sauvignon Blanc druen dominerer denne vin og gør den meget harmonisk og elegant.
Sancerre ligger ca. 200 km. syd for Paris på skråningerne ved Loire. I byen Chavignol i hjertet af Sancerre finder man familiefirmaet Henri Bourgeois, som har lavet vin igennem 10 generationer.
Druerne, der her bruges, er Sauvignon Blanc til hvide vine og Pinot Noir til røde og rosé. Jorden er kridtholdig og stenet med meget flint, som er med til at give vinene deres særpræg. Efter en skånsom presning af druerne og 24 timers tilpasningsperiode af saften, gærer vinen i rustfri ståltanke ved 15-18°C. Herefter modnes vinen på sin fine bærme yderligere 5 måneder.
Aromaen er fyldt af blomster og en "røget" karakter af Sauvignon druen. Smagen er elegant, frugtrig, rund og særdeles behagelig at drikke. Vinen bør serveres med en temperatur på 10°C - så kommer den til sin fulde ret.
Liebhaverboligen – 91 POINT:
"Sådan skal min pouilly dufte: Friske, sprøde æbler, umoden pære og et strejf af urinalkugler (på den gode måde). Hertil kommer tørre nuancer af kalk og klippegrund. Tørheden brydes dog af en let frugtig sødme i smagen. Jo, der er stadig syre og bitterhed, og mineraliteten holder hele vejen igennem, men noterne af grape og ananas løfter det hele på plads. Denne vin vill jeg gerne drikke til et stykke med fjordrejer piftet op med et nænsomt strint citronsaft."
Denne Pouilly-Fumè passer fortrinligt sammen med skaldyr, fisk, lyst kød og gedeost. Prøv den f.eks. sammen med en rullet pigvar, som har været i ovnen. Tilbehør spinat og fetaost.