Det her er topklasse hvidvin – intet mindre!
Hvid Chateauneuf kan være svær at opdrive i Danmark og vi er derfor ekstra stolte af, at kunne tilbyde denne fremragende hvidvin. Den er lavet på 45-50% Grenache Blanc, 20-22% Clairette, 18-20% Roussanne og 5-7% Bourboulenc/Picardan. Efter gæringen, ældes mosten i 6-7 måneder, under jævnlig omrøring. Bundfaldet – også kaldet bærmen, blandes på den måde sammen med mosten af flere omgange, hvilket giver vinen mere fedme og større rundhed. Vinen har en klar farve med gyldne refleksioner. I den frugtagtige duft findes fersken, citrus og hvide blomster. Smagen er fed af frugter og blomster. Den har en attraktiv renhed og friskhed, som er perfekt afstemt med fedmen.
Åbn vinen 1 times tid inden servering, det tilfører ekstra kompleksitet. Drik den ved ca 10-12 grader, til krebs, bagt fisk eller til lyst kød.
Domænet fik sit navn i 1969, da Roger Perrin overtog vingården efter sin svigerfar, Paul Bravay. Under tragiske omstændigheder døde han midt under en høst i 1986, og herefter overtog sønnen, Luc.
Luc var færdiguddannet som ønolog og havde været i lære hos Chateau Beaucastel – én af de absolut bedste producenter i Chateauneuf-du-Pape. Han moderniserede faciliteterne i slutningen af 90’erne, så bygninger såvel som udstyr, den dag i dag, fremstår særdeles velordnede. Men også han blev ramt af en trist skæbne og tabte kampen mod kræften i 2010. Siden har vingården været drevet af Luc’s søster, Véronique og hendes søn, Xavier. Véronique arbejdede inden overtagelsen, som praktiserende ønolog i Bourgogne og Xavier har gennemgået en ønologisk uddannelse i Macon, ligeledes i Bourgogne. De to og resten af holdet, arbejder nu på, at forevige Roger og Lucs visioner, med grundprincipperne; observation, respekt for naturen, knowhow og tæt samarbejde med deres kunder.
Geografi:
Domaine Roger Perrin er beliggende i den sagnomspundne landsby Chateauneuf-du-Pape, som er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen. Rhône-dalen er ca 800 km lang og går gennem Frankrig og Schweiz. Den har sit udspring i Valais i Schweiz og sit udløb i Camargue, et stort sumpområde syd for Nîmes og Avignon.