Den perfekte indgangsvin til rød Bourgogne!
Det er ingen hemmelig, at vinene fra Bourgogne kan være stinkende dyre. Udbuddet kan ikke følge med efterspørgslen, og kvalitet er desværre også noget, man skal betale for.
Heldigvis er det muligt at få foden indenfor Bourgogne gennem den overordnede Bourgogne-appellation, hvor man kan opleve det klassiske udtryk helt uden at spendere en formue! Vores venner fra Morin Père & Fils har forbrugerne i tankerne med denne exceptionelle Pinot Noir til menneskelige priser!
Vinens karakter:
Vinen har en lys og klar kirsebærrød farve. I duften har den en betagende frugtighed med solbær, kirsebær og mørke bær i front med et flot præg af krydderier, vanilje og mynte.
Flaskehalsen.nu - 94 POINT og 5 STJERNER:
"Let, saftig og frugtig Bourgogne til 159,-. Det er ikke hver dag, man støder på den slags, hvor kvaliteten samtidig fornemmes at være helt oppe, hvor det er rigtig sjovt at være med. Smagen er elegant, let og luftig, samtidig med at den har en dybde af frugter, bær og superblød smagsintensitet. At vinen er lagret på ståltanke betyder blot, at frugten og friskheden er endnu bedre bevaret, og det gør Morin Pére et Fils til et rigtig lækkert bekendtskab."
Glæd dig til en læskende og rund smag med bløde tanniner og en smuk længde i afslutningen.
Hvad er vinen velegnet til?
Denne vin vil være perfekt til rødt kød – enten grillet eller stegt – eller til charcuteri, terriner og bløde oste.
Serveringstemperatur ca. 14-16 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir. Alle druerne passerer over et sorteringsbord og bliver derefter knust og afstilket inden de ryger over i ståltanke. Derefter starter en koldmaceration før gæringen, som varer 3 dage. Den alkoholiske gæring varer 12 dage med to omrøringer og to nedtrykninger af overfladen af drueskaller per dag. Derefter modnes vinen i 10-12 måneder.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-appellationen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.