Prisvenlig hvid Bourgogne fra gamle vinstokke
Vinene fra Bourgogne sættes altid i forbindelse med stor fordybelse og enorm efterspørgsel. Desværre er vinene dog også typisk meget bekostelige – især hvis de kommer de de små afgrænsede kommuner.
Heldigvis kan man dog få masser af klassisk Bourgogne fra den overordnede Bourgogne-appellation, og hvis druerne stammer fra gamle vinstokke – som med denne smagfulde sag fra Morin – så er man sikret stor kvalitet for sine penge!
Vinens karakter:
Vinen har en lysgylden farve med lette, klare grønne refleksioner. I næsen får man en duftoplevelse af frugtaromaer som grape, ananas og mango. Man finder desuden den klassiske Bourgogne-storhed i form af fornemme fadnoter af mokka og ristet brød. I munden er vinen afbalanceret, frisk og harmonisk med en livlig og lækker, vedvarende smag.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinens livlighed gør den til en delikat og velsmagende aperitif, mens dens bredtfavnende og vedvarende aromatiske spektrum gør den til en ægte holdspiller i køkkenet, især med fisk og skaldyr.
Vinens naturlige kraft gør den i stand til at blive matchet med en bred vifte af bløde og hårde oste.
Generelt foretrækkes det at nyde vinen ung for at værdsætte dens karakteristiske friskhed, men den kan dog godt opbevares i cirka 2-3 år.
Serveringstemperatur cirka 13-14 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er fremstillet af 100% Chardonnay. Høsten foregår gennem den burgundiske tradition, hvor druerne håndhøstes i små perforerede kasser, hvor der sker en dobbeltsortering ved selve høsten og ved modtagelsen af druerne på vingården.
Presningen sker straks for at holde Chardonnay-mosten så frisk som muligt. Vinifikationen af hver tank er særegen og bruger forskellige udvalgte gærstammer, hvilket udvikler en rig og varieret aromatisk palet. Efter modningen tappes vinen inden foråret for at bevare friskheden i vinen.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-appellationen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.