Flaskehalsen.nu - 5 stjerner: "Glem lige normalprisen for en stund – tag udgangspunkt i tilbudsprisen og overvej nøje, om ikke du skal skrue lidt op for snapse-budgettet til jul. Det vil du næppe fortryde – særligt hvis der skal sådan noget som laks og skaldyr på bordet. (Læs hele anmeldelsen længere nede på siden)
Rom & Whisky Magasinet - 94 point: "Citrus og kommen i næsen. Pæn intensitet og blød, rund i smagen med dild, kommen og citrusnoter. Flot balanceret med en lang afslutning."
Økologisk dild akvavit til super pris!
På H.C. Andersens tid drak man også akvavit. Dengang tilsatte man kommen, dild eller andre urter for at tage den grimme smag i spiritussen, som ikke altid var af højeste kvalitet. Heldigvis er der sket meget siden, og i dag er akvavitten blevet til en nordisk tradition. Denne akvavit er smagt til med danske dildkroner af sorten Hera, som producenten, Schumachers Brændevin, selv har dyrket.
Farven er klar med et svagt gyldengrønt skær. I duften opdages noter af frisk dild, blomster og urter. Smagen har en lækker cremet fylde, intens smag af urter og dild. Lang og intens eftersmag.
Den er særligt egnet til fisk og skaldyr, men kan også bruges i cocktails.
Flaskehalsen.nu - 5 stjerner: "Wow! 595 kroner for en flaske akvavit. Så skal man dælanedeme også kunne lide det skidt, og det skal skille sig markant ud fra de klassiske flasker, der ofte fremkalder mere gåsehud end jubelbrøl ved de danske julefrokostborde, og som for mange er i kategorien ‘det skal jo ned, for det plejer vi’. Mon ikke de fleste har konstateret den store forskel på en akvavit til 69,- ved grænsen – og en akvavit, hvor der er kælet mere for detaljen, og som koster både det dobbelte og tredobbelte.
Men en akvavit med en normalpris på 595,- for en halv liter, det er voldsomt, og der skulle jeg nok være kamera-beklædt turist med våde drømme om H.C. Andersen, hvis jeg skulle kaste mig ud i sådan en investering. Så lad os tage udgangspunkt i tilbudsprisen, der er til at have med at gøre. For så er dette straks en helt anden sag. For 229,- får du nemlig en halv liter akvavit med et blødt præg af dild, hvor snapse-karakteren er velkendt, men hvor både duft og smag alligevel er helt anderledes kælent, blødt og udtryksfuldt. Dild-elementerne er tydelige, men alligevel ikke sådan, at man føler, at man har fået proppet en hel dild-skærm i munden. Det er blot små og fine nuancer, der vil gøre dig rigtig godt til fisken på julebordet, og balancen er vidunderlig.
Glem lige normalprisen for en stund – tag udgangspunkt i tilbudsprisen og overvej nøje, om ikke du skal skrue lidt op for snapse-budgettet til jul. Det vil du næppe fortryde – særligt hvis der skal sådan noget som laks og skaldyr på bordet.
H.C. Andersen Gin – et nyt dansk eventyr:
Som barn ville den fremtidige verdensberømte historiefortæller Hans Christian Andersen hjælpe sin mor med at indsamle og tørre planter og urter til apoteket i sin husbygning, der også var hjemsted for et destilleri.
Dette var sandsynligvis kilden til hans fascination af alle de forskellige planter og vegetationer, som senere kom til live i de utallige fabler og eventyr, som han skrev. I hvilket omfang det påvirkede forfatterens fantasi kan vi kun kan gætte på. Men helt sikkert er det, at Hans Christian Andersens digte, historier og papirudskæringer er elsket over hele verden, og samtidig er de med til at inspirere generationer med deres fine følelse af nuancer og detaljer.