Unik Grappe med Tennessee Whiskey finish!
Denne særlige Reserve Grappa havde allerede modnet i egetræsfade i en lang periode, men blev yderligere forfinet i amerikanske Tennessee-tønder i nogle måneder.
Disse tønder var tidligere brugt til at modne en Tennessee Whiskey fra en af de mest prestigefyldte destillerier. Denne særligt innovative metode, som er blevet eksperimenteret med af producenten, Sibona, på grappa, har vist sig at levere helt exceptionelle kvalitetsresultater.
Grappens karakter:
Grappaen har en flot ravfarve og en harmonisk og intens duft af malt, vanilje og lakrids. Smagen er raffineret og kompleks med flotte noter af vanilje og appelsiner, som glider over i en vedvarende afslutning.
Hvad er grappaen velegnet til?
Serveres i et klassisk tulipan- eller ballonglas med eller uden stilk. Dette er en perfekt ledsager til tørret frugt, valnødder, mandler, desserter, chokolade eller modne oste.
Serveringstemperatur ca. 18 grader.
Sådan er grappaen fremstillet:
Drueskaller fra primært nyhøstede Dolcetto- og Arneis-druer, udvælges nøje af Sibona-producenten. Destillationen udføres fuldstændigt af Sibona i kobberkedler, og lagringen finder sted i en lang periode i ståltanke.
En modning på 2 år i mellemstore fade af klassisk eg, samt yderligere 2 år i Tennessee-whiskeyfade fuldender denne spændende grappa. Opbevaringen i whiskeyfadene blev afprøvet af Sibona som et eksperiment, hvilket førte til resultater af utrolig høj kvalitet!
Om producenten:
Sibona er et af de historiske destillerier i Piemonte-regionen og kan prale af den ældste destillationslicens, "N°1", udstedt af UTF (den officielle institution, der regulerer alle operationer, der har at gøre med destillerier). Dette er et synonym for en stor fortid og høj prestige.