Behagelysten Barbera - et fund til prisen!
Årgangen er allerede udråbt som topår i Piemonte - druekvaliteten er simpelthen forrygende.
Vinens karakter:
Her får du en dejlig frisk og frugtmættet Barbera-vin med et mildt fadpræg. En rigtig god vin som ikke er for tung - ej heller for let. Det er en vin der vil falde i de flestes smag.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen kan bruges til det meste - både til mad og uden mad. Den er fattig på garvesyre, og er meget tilgængelig. De 13,5% alkohol giver vinen noget dybde og fedme, og den kan sagtens klare noget kød fra grillen.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på ren Barbera. Den har fået nogle måneder på egetræsfade og det tilfører kompleksitet og karakter til vinen. Smagen fra fadet bliver dog ikke gennemtrængende og balancen er i top.
Om Barbera-druen:
Barbera er Italiens mest plantede druesort. Den er let at have med at gøre og den giver en masse. De bedste resultater yder den i i kølige egne - derfor er Piemontes Barbera bedst.
Om producenten:
Kooperativet, med Agostino i spidsen, har været aktivt siden 1957, hvor nogle ganske få vindyrkere gik sammen. I dag består vinhuset af mere end 325 vinbønder, der leverer druer i meget høj kvalitet.
De forskellige bønders marker er klassificeret efter jordbundsforhold og beliggenhed, for at bestemme de optimale forhold for høsttidspunktet.
Nogle af vores største kundefavoritter gennem tiden kommer fra Govone. Udover denne vin kan nævnes Barbera d' Alba Superiore, Toscanello og Anniversario.