En klassiker fra Frederiksdal
Frederiksdal Årgangsvin er en årgangsvin og er den mest frugtige af vinene fra Frederiksdal. For at bevare den rene smag af kirsebær er vinen tappet direkte fra ståltankene. Vinen er fremstillet på det unikke danske Stevnskirsebær – nordens drue – udelukkende fra egne plantager. Frederiksdals Årgangsvin er smagen af sommer og sødme.
Vinens karakter:
Frederiksdals årgangsvin er en klassiker. Det er den mest frugtige af Frederiksdal kirsebærvine.
I duften fornemmer man en forfriskende kølighed af violer og tørrede blade og grene, som danner en superkompleks og intens duftoplevelse. De krydrede og sofistiskerede aromaer fra surkirsebærene kommer fint til udtryk med dets klassiske marcipanaromaer og sursøde, nærmest jordagtige duftprofil.
Paletten er sød, men vinen bliver sublimt balanceret af indbydende og frisk syre. Det er en solid vin med en vedholdende smag af violer, parfumerede brombær og mandler.
Hvad er vinen velegnet til?
Frederiksdal Årgangsvin er med sin fine syre helt perfekt til desserter med mørk chokolade – f.eks. brownie med friske bær; syltede bær med is eller et stykke mørk chokolade med et kakaoindhold på 70%.
Blåskimmeloste og Frederiksdal Kirsebærvin er det helt perfekte match. Blå, fede og
salte oste eventuelt med kirsebærsirup eller kirsebærmarinerede valnødder. Prøv den desuden til den årlige risalamande!
Serveringstemperatur: 10-12 grader. Skænk den i hvidvinsglas. Vinen holder sig fint åbent i et par uger, hvis den opbevares køligt.
Sådan er vinen fremstillet:
Kirsebærrene kommer primært fra yngre træer, hvilket giver masser af frugtsmag og friskhed. En mindre del kommer fra ældre træer, hvilket tilføjer struktur og intensitet til vinen.
Vinen lagrer og tappes direkte fra ståltanke efter et års tid. Denne metode bevarer frugten bedst muligt og fastholder den intense smag af kirsebær.
Om producenten:
Frederiksdal Kirsebærvin er dansk vin i verdensklasse. Vinen er præmieret og anmelderrost i et hidtil uset omfang for en dansk vin lavet på det unikke Stevnskirsebær – Nordens drue.
Frederiksdal Kirsebærvin producerer udelukkende vin af kirsebær fra egne plantager.
Som de første i verden producerer den danske vingård kvalitetsvine af kirsebær efter samme pricipper, som er brugt i århundredes vinproduktion, hvor vinene lagrer på egetræsfade – eneste forskel er, at de gamle traditioner bliver nyfortolket og får nyt liv.
Frederiksdal Kirsebærvin udvider din horisont og forkæler dine smagsløg – det gør Frederiksdal Kirsebærvin til noget ganske særligt!