Frisk og trofast rosé på Cabernet Sauvignon
Rosévin sættes først og fremmest i forbindelse med det sydlige Frankrig. Man producerer dog rosévin over hele landet, men druesammensætningen varierer dog fra region til region.
I Loiredalen er det især Cabernet Sauvignon, som står bag de tørre og sprøde roséstile, hvor man oplever endnu højere og friskere syre. Tag et afbræk fra Sydfrankrig og oplev en mere rank og kølig rosé fra de nordlige egne!
Vinens karakter:
Flot laksefarvet rosé, som er frisk, tør og liflig! Denne klassiske Loire-vin har en dejlig ren og sprød smag af friske røde bær, som udvikler en lækker og opfriskende bittertone i eftersmagen, som bidrager til vinens kompleksitet.
Hvad er vinen velegnet til?
Perfekt som aperitif og fantastisk til grillmad og frugtsalater.
Serveringstemperatur cirka 10-12 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er fremstillet på 100% Cabernet Sauvignon fra ca. 15 år gamle vinstokke, som er godt placeret på et solrigt skiferplateau, hvor man er beskyttet mod forårsskader som frost.
Druerne høstes sent i september, hvor de opnår en god modenhed. Mosten macererer med skallerne i få timer for at opnå en flot roséfarve, hvorefter gæringen varer i ca. 15 dage.
Druerne plukkes under nattens kølige friskhed på det helt ideelle tidspunkt for at sikre perfekt balance mellem sødme og syre. Derefter presses druerne direkte og skånsomt ved lav temperatur. Man anvender kun den fritløbende most for at bevare vinens klare og rene farve. Mosten placeres i gæringstanke ved lav temperatur for at bevare de frugtige aromaer.
Modningen sker på bærmen efter gæringen med lejlighedsvis omrøring af gærresterne, som giver ekstra fylde og kompleksitet til vinen.
Om producenten:
Vingården Chéreau Carré drives af far-datter-duoen, Bernard Chéreau, som er anden generation, og Louise Chéreau, tredje generation. Deres familiære rødder i regionen går tilbage til det 11. århundrede.
Grundlæggeren af vingården, Bernard Chéreau Sr., var den første til at modne Muscadet-vine på bærmen, en metode, der kaldes “sur lie”, hvilket blev en integreret del af appellationen i 1977.
Både far og søn var pionerer inden for flaskelagrede Muscadet-vine, der var beregnet til at udvikle sig positivt med tiden i kælderen, og de var de første i regionen til at fremhæve denne kvalitet. Louise Chéreau bærer den vision videre ind i fremtiden, og fortsætter familiens filosofi om at fokusere på enkeltmaker, som kaldes, Muscadet Crus Communaux samt lang lagring og absolut kvalitet.