Suveræn Blanc de Blancs!
Blanc de Blancs betyder hvid på de hvide (grønne druer). Man laver altid hvidvin på grønne druer, men i langt de fleste champagner benytter man primært blå druer til at lave champagne. Så når producenterne vælger at lave en champagne på udelukkende den tilladte grønne drue Chardonnay, kalder man det en Blanc de Blancs Champagne.
Vinens karakter:
Duften er dejlig frisk og der opdages parfumerede elementer. Smagen er fyldig og tør med finesse og balance. Den generøse eftersmag er dejlig mineralsk og raffineret.
Hvad er vinen velegnet til?
Meget velegnet til fiskeretter, skaldyr og østers.
Server gerne champagnen ved 9-11 grader.
Anmeldelser:
GAULT & MILLAU 2018 – 15,5/20
GILBERT & GAILLARD 2017 – GOLD – 88 points
INTERNATIONAL WINE CHALLENGE 2016 – SILVER
Flaskehalsen.nu - 5 stjerner, november 2020:
"Det her er en meget særlig Blanc de Blancs, der har en friskhed og et sublimt bid, som man ikke finder i ret mange flasker. Nogle vil måske finde den ‘sur’, men lad den ramme alle smagscentre i munden, inden du vurderer den, for så bliver du virkelig ramt af en imponerende perlerække af nuancer og komplekse noter. For mens balance er et nøgleord i mange fine Champagner, så kan de flotte balancer af og til betyde, at der er nogle helt særlige kendetegn, der bliver givet køb på. Sådan er det ikke i denne Blanc de Blancs, der kompromisløst søger det friske og bidske udtryk, og som rammer det med bravour.
Skal der fisk på bordet, så er Charles Ellner Blanc de Blancs en top-kandidat til at udgøre det boblende akkompagnement i det slanke glas ved siden af."
Sådan er vinen fremstillet:
Champagnen er lavet på 100% Chardonnay . Vinen er tilsat 6 gram sukker per liter - også kaldet "dosage". Det giver vinen betegnelsen, Brut, som betyder tør. Tilsætter man under 6 gram sukker per liter betegnes champagnen som "Extra Brut" (ekstra tør).
Om producenten:
Charles Ellner er et familieejet champagnehus, der går fire generationer tilbage. Ellner er beliggende i Épernay - højborgen i Champagne-distriktet. Huset ejer mere end 54 hektar vinmarker, fordelt over hele Champagne, og i mere end 15 landsbyer.
Vingården producerer selv 70 % af den totale høst. Mere end 50% af den samlede produktion er Chardonnay druer. I de over 2 kilometer lange kældre har man til stadighed mellem 2.500.000 og 3.000.000 flasker liggende. Man sælger årligt mere end 1.000.000 flasker champagne, heraf 40% til eksport.