Et lille hvidvinsmirakel fra Umbrien!
Grechetto er nok den vigtigste hvidvinsdrue i Umbrien og hos Di Filippo laver man en særlig flot vin, der virkelig viser hvad druen kan! Den frugtige og let krydrede karakter kommer smukt til udtryk i Colli Martani, som er lavet på 100% Grechetto (som ellers ofte blandes med andre druer) og lagret udelukkende på stålfade.
Vinens karakter:
Farven er lys, grønlig gylden. Duften er charmerende med aroma af pære, fersken og citrusskal med let krydrede og urtede elementer i baggrunden. I smagen er vinen frisk og mineralsk med en god fylde, flot fersken-agtig frugt og et pift af citronskal.
Hvad er vinen velegnet til?
Nyd den afkølet til retter med fisk (f.eks. tun) eller lyst kød, salater eller bare som et lækkert glas for sig selv.
Serveringstemperatur cirka 6-8 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
100% Grechetto fra bakkede, lerede og kalkrige marker i Umbrien, som dyrkes i Di Filippos vanlige stil: med heste i stedet for traktorer og sultne gæs i stedet for insektmidler. Vinen er spontangæret og der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen. Den ligger 6 måneder på gærresterne i ståltanke før den tappes ufiltreret.
Om producenten:
Passion er nok mest rammende ord til at beskrive familien Filippos filosofi og tilgang til vinproduktionen. Di Filippo arbejder med en dyb respekt for klimaet og den jord, som er altafgørende for vinen. Traktoren er blevet erstattet med heste og sprøjtemidler erstattet med gæs, der holder ukrudtet nede mellem stokkene. De i alt tredive hektar spredt over de solbeskinnede bakker mellem Torgiano og Montefalco, med udsigt over Assisi, dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.
Den respekt og kærlighed, som dikterer alle beslutninger i både marken og vinkælderen, oversættes til enorm kvalitet i vinene, og det var også denne passion, kærlighed og respekt, der begejstrede os, da vi i 1999 for første gang mødte familien Filippo og blev præsenteret for deres vine. Kronen på værket var da de i 2015 blev kåret til årets økologiske producent i Italien.