Velsmagende og karakterfuld vin fra Sydrhône
Hos producenten, Demazet Vignobles, er man omkranset af et kunstnerisk landskab med bølgende lavendler, strålende gule solsikkemarker og grønne vinmarker. Med en appetitlig duft af Herbes de Provence fortryller og henfører området enhver. Og det er lige præcis også hvad denne uovertrufne rødvin gør.
Sådan er Camazet fremstillet:
Vinen er lavet på fem forskellige druesorter: Carignan, Cinsault, Grenache, Mourvèdre og Syrah. En klassisk og traditionel druesammensætning i den sydlige del af Rhône-dalen. Mosten har fermenteret i fire uger. Vinstokkene gror i meget kalkholdig jord hvilket får stokkene til selv at producere mere syre, hvorfor denne jordbund er elsket af mange vinbønder. En god syre skaber nemlig balance i vinen og giver et godt lagringspotentiale og netop derfor, er et overvældende antal af verdens mest berømte vinregioner plantet på lerholdige kalkstensmarker.
Camazets karakter:
Rødvinen har en dyb lilla farve og en kompleks duft af solbær, blåbær, provencalske krydderier og læder. Smagen byder på moden frugt og markante tanniner, hvilket tilfører vinen krop, fylde og en lang og blød eftersmag.
Hvad er Camazet velegnet til?
Helt forrygende vin til vinterens simreretter og smagfulde oste. Nyd den gerne ved cirka 15-16 grader.