Moden Grand Cru fra Saint-Émilion
Familien Aubert ejer slottet, Château Haut Gravet, og vinene er produceret efter samme opskrift som topvinen, La Couspaude. Faktisk har Haut Gravet lagret på de gamle egetræsfade fra netop La Couspaude. Vinguruen, Michel Rolland, er tilmed ekspertkonsulent på vinslottet!
Vinens karakter:
Duften er præget af søde solbær, moden rød frugt, ristet eg, vanilje, lakrids og krydderi. Smagen er moden, overdådig og kompakt med en forfinet afslutning. Tanninerne er silkebløde og vinen er helt på toppen netop nu.
Hvad er vinen velegnet til?
Smager forrygende i selskab med rødt kød, vildt, fjerkræ eller smagfulde oste.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader. Ilt gerne vinen et par timer inden servering.
Sådan er vinen fremstillet:
Druerne til vinen kommer fra vinstokke som alle er over 45 år gamle, og den er lavet på 70% Merlot, 20% Cabernet Franc og 10% Cabernet Sauvignon. Vinen lagres i 18 måneder på franske barriquefade.
Om producenten:
Familiens ejendomme styres af Alain og Bernadette Aubert med hjælp fra deres 3 døtre og svigersøn. Cecile står for modtagelsen af kunder på Ch. La Couspaude, Grand Cru Classé Saint Emilion, som er “juvelen i kronen“. Hendes mand, Bruno, står for eksportsalg, Amélie har specialiseret sig i vindyrkning og fremstilling, og deres yngste, Hélöise, står for marketing.
Château Haut-Gravet er sammen med Château La Couspaude, en del af Saint-Émilion Grand Cru-appellationen, og ligger dermed i toppen af familiens portefølje. Haut-Gravet blev erhvervet for mere end 20 år siden og strækker sig i dag over 10 hektar, hvor vinmarkerne er nøje udvalgt og anvendt på en omhyggelig og afbalanceret måde, således at den traditionelle teknik bevares.