Mageløs Saint-Émilion Grand Cru Classé!
Vingården forsøger konstant at maksimere det kvalitative potentiale i Château La Couspaudes exceptionelle terroir ved at kontrollere hvert trin i processen. Lagring af flasker, såvel som tønder, foregår under jorden i kældrene, der er gravet direkte ned i Saint-Émilion-kalken. Mere autentisk fås det ikke!
Vinens karakter:
Mørk granatrød farve. Duften præges af modne kirsebær og blommer. Smagen er utrolig afbalanceret med markante, men afrundede tanniner, og så har vinen en lang, dvælende finish.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen egner sig bedst til oksekød, vildt, fjerkræ og modne oste.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader. Kan gemmes i op til 10 år fra høståret.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på 75% Merlot, 20% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon. Druerne kommer fra gennemsnitligt 50 år gamle vinstokke. Vinen lagres i 18-20 måneder på franske egetræstønder.
Alle vinmarkerne er HVE 3-certificeret [High Environmental Value]
Om producenten:
Château La Couspaude har utvivlsomt været flagskibet for Auberts vinmarker i mere end et århundrede. La Couspaude har fået sit navn fra La Croix de Paute, som stadig den dag i dag, markerer den korsvej, der grænser op til indgangen til godset, og som samtidig er et mødested for pilgrimme på vej til Santiago de Compostela.
I 1974 blev vinmarkernr oprettet, og det var Jean-Claude Aubert, den yngste af Edith Auberts tre sønner, der overtog ledelsen. I 1996 vendte Château Couspaude tilbage til kategorien Grands Crus Classés - en rang, som den stadig har.
Château la Couspaude ligger på appellationens nordøstkyst, ikke langt fra byen Saint-Émilion. Vingården kan prale af et terroir af ler og kalksten på en meget homogen, stenet kalkstensbund. Druesortenerne fordeler sig således: 75% Merlot, 15% Cabernet Franc og 10% Cabernet Sauvignon. Det unikke terroir, som er et af de få beliggende på kalkstensplateauet ved porten til landsbyen Saint-Émilion, producerer internationalt berømte Grand Cru Classé vine med subtile og yderst elegante aromaer.