Flot blend fra Washington
Staten Washington ligger i skyggen af det enorme Californien. Som i Californien er det også Cabernet Sauvignon-druen, som er stoltheden her i det nordlige Washington, hvor den dog står dog bag en mere pålidelig række vine end i Californien, hvor kvaliteten kan svinge meget.
Klimaet er også ørkenagtigt med varme somre og kolde vintre, hvor man nemt opnår en fantastisk modning i druerne samtidig med, at kølige nætter sørger for at bibeholde den friske og strukturskabende syre.
Washington er kendt for kun at producere premium-vine – og typisk til favorable priser. Det vil du kunne fornemme i denne flotte Double Trouble-vin fra Charles & Charles!
Vinens karakter:
Vinen har en dejlig smag af brombær, hvid peber, sort lakrids og kakao med hints af røget kød. Oplev en lang og livlig afslutning, der har en lækker, floral opbyning.
Det er en solmoden vin med flot dybde og koncentration, men stadig med en tilpasset kølighed. Mynte og urtede noter fra Cabernet’en blandes med sorte bær fra Syrah og et strejf af vanilje fra fadet. En spændende vin fra Washington!
Hvad er vinen velegnet til?
Fungerer rigtig godt til tungere gryderetter og oksekød fra grillen!
Serveringstemperatur ca. 16 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Double Trouble er fremstillet på et spændende blend af 58% Syrah og 42% Cabernet Sauvignon. Vinen er bæredygtigt dyrket og naturligt fremstillet, hvilket vil sige med minimal indblanding fra vinmagerens side. Fermenteringen foregår med 100% naturlig gær og med kun én let overpumpning hver dag. Cabernet Sauvignon-druerne afstilkes, hvor Syrah’en i høj grad fermenteres med hele klaser inklusiv stilkene.
Den primære fermentering varede 10-15 dage, men vinen blev holdt på skallerne i gennemsnit 35 dage for at ekstrahere mere kompleksitet og struktur. Tankene blev kombineret uden omstikning, og 100% af vinen blev lagret i gamle fade i 9 måneder. Fadets funktion har ikke været at tilføre egetræsnoter eller ristede komponenter til vinen, men snarere at blødgøre kanterne og koncentrationen for at bygge videre på vinens allerede fyldige, rige og mørkfrugtede profil. Vinen blev omstukket for første gang lige før flaskning, hvor den fik sin eneste SO2-tilsætning.
Om producenten:
Charles & Charles er et samarbejde mellem to af USA’s mest innovative vinavlere, Charles Smith og Charles Bieler. Charles Smith har kuriøst nok en fortid i Danmark, hvor han boede i 9 år. Her arbejdede han som manager for diverse rockbands – blandt andre, The Raveonettes. Livet på vejen med ”wining and dining” blev katalysator for Smiths passion for vine, og ultimativt, starten på hans karriere som winemaker.
I 1999 flyttede han tilbage til Seattle, og i 2001 udgav han sine første vine. Som selvlært vinavler betragtes Charles Smith som en ægte håndværker og pioner indenfor vinbranchen. Dette bekræftes af et utal af priser og medaljer – heriblandt den imponerende hæder som ”Winemaker of the Year 2014”, kåret af det respekterede vinmagasin, Wine Enthusiast.
Charles Bieler kan betegnes som noget af en globetrotter. Født i London, og opvokset i New York og Montreal. Egentlig var det aldrig hans intention eller drøm, at skulle beskæftige sig med vin – men på grund af hans fars ejerskab af en vingård i Provence, blev han alligevel fascineret og draget af vinens verden. Bieler anses i dag som værende én af pionererne indenfor Rosévin, i USA. I tiden hvor Rosé var ”umoderne”, kørte han USA tyndt i en pink Cadillac, for at promovere hans families brand ”Routas”, og for at slå et slag for Rosévin generelt.
Lige for tiden er Charles Bieler involveret i fire separate partnerskaber. Blandt andet dette med Charles Smith – og et med Joel Gott Winery – som vi også forhandler i Holte Vinlager.