Enkeltmarksvin fra Toscana
Fantastisk vin med 11 år på bagen - perfekt moden netop nu! Hvis du kunne dig en i særklasse stor smagsoplevelse, er dette lige noget for dig. Vinen er knastør, da den kun indeholder 1,6 gram restsukker, hvilket er uhørt lavt. Det er med til at give en knivskarp og meget præcis profil til vinen.
Veronelli - 94 point
Vinens karakter:
Farven er mørk og dyb. Duften er ekspressiv og intens, og byder især på solbær, lakrids, sort peber og et strejf af vanilje. Smagen er enormt fyldig og kompleks, og der fornemmes tydeligt mørke, modne frugter og krydderier. Vinen er flot struktureret med afbalancerede tanniner og en lang, vedholdende eftersmag.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen kommer helt til sin ret i selskab med oksekød eller kronvildt - gerne grillet.
Serveringstemperatur cirka 18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på ren Cabernet Sauvignon fra vinmarken, La Fornace. Vinen lagrer først 12 måneder på amerikansk egetræ, og derefter 24 måneder på flaske, inden den frigives til salg. Den er i øvrigt ufiltreret.
Om producenten:
I 1967 skabte Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo, Carpineto. De havde de primære mål at revolutionere vindyrkning, samt producere en Chianti Classico af så høj kvalitet, at den ville blive internationalt berømt.
De to vinfanatikere så et stort uudnyttet potentiale i det toskanske landskab, og med deres knivskarpe sans for innovation, og forståelse for såkaldt ”cutting edge technology” – som kort fortalt kan oversættes til den førende teknologi indenfor IT, enheder, teknikker og udvikling – lykkedes det dem at gøre virkelighed ud af deres drømme.
Carpineto er en international succes, og vinene sælges i over 70 lande. Intensiteten, integriteten, og konsistensen, har givet dem et solidt omdømme blandt forbrugere og anmeldere. Carpinetos vine, specielt de lagrede røde, har høstet et utal af priser og anerkendelser, gennem årene.
Til stadighed eksperimenterer Giovanni og Antonio med vinene, som de innovative pionerer de er.