Kongen af Toscana.
Carpinetos Montalcino-ejendom er én af de højest beliggende i appellationen, med en højde på 450 meter over havets overflade. Den sedimentære og meget lerholdige jordbund kan spores 15 millioner år tilbage. De svagt nordvendte skråninger hvor vinmarkerne ligger, er omkranset af tæt skov, som beskytter dem mod ekstrem varme og den fugtige vestenvind.
Druerne fra disse marker får et markant præg i smagen, af vilde bær og middelhavs krydderier. Det unikke mikroklima giver vine med intens bouquet, levende tanniner, flot balance, og langt lagringspotentiale.
Brunello di Montalcino er den ypperste vin i Toscana – på samme måde som Barolo er det i Piemonte, og Amarone er det i Veneto. Oftest kaldes vinen blot Brunello, på trods af, at Brunello faktisk er en druesort. Brunello laves i kommunen Montalcino, mens Brunello refererer til navnet på gamle kloner af Sangiovese sorten, som ikke længere bruges, for at undgå at Brunello-brandet bliver udvandet. Høstudbyttet må maksimalt være 56 hektoliter per hektar.
Vinens karakter:
Farven er intens rubinrød med lyse granatæble nuancer. Duften er besnærende fin og bred, og med dvælende elementer af vanilje, kirsebær, hindbær og lakrids.
Smagen er tør, varm, blød, velstruktureret og vedholdende i munden.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen er fremragende i selskab med røde bøffer, stege, vildt eller smagfulde oste. Det her er Toscana-vin når det er bedst!
Vinen bør dekanteres 2 timer inden servering. Nyd den gerne ved 18-20 grader af de store rødvinsglas.
Sådan er vinen fremstillet:
Denne Brunello er lavet på 100% Sangiovese. Efter gæringen lagres den 3 år på slovenske egetræsfade, og efterfølgende flaskelagres den minimum 6 måneder i en temperaturkontrolleret vinkælder.
Om producenten:
I 1967 skabte Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo, Carpineto. De havde de primære mål at revolutionere vindyrkning, samt producere en Chianti Classico af så høj kvalitet, at den ville blive internationalt berømt.
De to vinfanatikere så et stort uudnyttet potentiale i det toskanske landskab, og med deres knivskarpe sans for innovation, og forståelse for såkaldt ”cutting edge technology” – som kort fortalt kan oversættes til den førende teknologi indenfor IT, enheder, teknikker og udvikling – lykkedes det dem at gøre virkelighed ud af deres drømme.
Carpineto er en international succes, og vinene sælges i over 70 lande. Intensiteten, integriteten, og konsistensen, har givet dem et solidt omdømme blandt forbrugere og anmeldere. Carpinetos vine, specielt de lagrede røde, har høstet et utal af priser og anerkendelser, gennem årene.
Til stadighed eksperimenterer Giovanni og Antonio med vinene, som de innovative pionerer de er.