Forførende australsk øko-Shiraz
Syrah er en af verdens mest hædrede rødvinsdruer. Den hører hjemme i den nordlige Rhônedal, men er i dag spredt udover hele verdenen, hvor den laver helt særegne udtryk fra region til region.
I Australien er den nationaldruen, hvor den står bag nogle koncentrerede og utroligt smagfulde eksemplarer. Med Brash Higgins’ Shiraz får du alt, hvad en god Aussie Shiraz har at byde på – og mere til! Her oplever du nemlig også en forfinet vinfremstilling, som giver flere delikate og elegante noter!
Vinens karakter:
Duften af Brash Higgins’ Shiraz oser af klassiske noter af sorte blommer, chorizo, blodappelsinskal, krydret paprika, muskatnød og lakrids. Der er desuden en sød, jordagtig note, der er typisk for Omensetter-vinmarkens røde ler.
Smagen er generøs, velafbalanceret og levende med integrerede tanniner. Afslutningen er lang med komplekse og sammenvævede bær- og krydderitoner.
Forlaget SMAG – 19/20:
"Lækker næse med saftige svesker, okselæder, lakrids og timian. Smagen er tæt, saftig og meget uaustralsk tør, helt uden solskin og sødme. Den er også lang, blød og præget af sveskeblommer og engelsk lakrids, tilsat et drys mineraler, og den er især rig. Det er en beslutsom og konsekvent Shiraz, blød og mild, uden sødme og til gengæld med fornem druekarakter. Prægtig kødvin."
Hvad er vinen velegnet til?
Denne forfinede, australske Shiraz har sin flotte struktur og koncentrerede frugt- og krydderiprofil, som gør den oplagt at nyde til oksekød og lam.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er fremstillet af druer fra 21 år gamle Shiraz-vinstokke, som dyrkes på den økologiske producent Brash Higgins’ vinmark, Omensetter.
Druerne håndplukkes med 20% hele klaser, som sendes til åbne fermenteringstanke i en periode på 3 uger. Vildgær gør deres arbejde under gæringen, hvorefter det hele bliver forsigtigt presset og sendt til en blanding af nye og ældre franske egetræsfade i 20 måneder.
Om producenten:
Brash Higgins er en australsk vinproducent grundlagt af Brad Hickey og Nicole Thorpe. Startende i 2007 i McLaren Vale, har Brash Higgins skabt et unikt vinsortiment ved at eksperimentere med druesorter som Nero d’Avola og Zibibbo, og ved at anvende alternative gæringsmetoder som amforafermentering.
Deres vinmark, Omensetter, har opnået økologisk certificering, og de er kendte for deres passion for at udforske grænserne inden for vinproduktion. Brash Higgins stræber efter at fange essensen af McLaren Vales sol og jord samt at skabe et lokalt udtryk for vinproduktionens kunst og skønhed.