Forførende specialitet fra Piemonte.
Brachetto kan kaldes for en rød udgave af Moscato d‘Asti - den er frisk og liflig med svag naturlig druesødme. Og naturligvis med smag af modne kirsebær og jordbær.
Anmeldelser:
Flaskehalsen.nu – 5 STJERNER og 90 POINT
"Jeg har altså et svagt punkt for Brachetto. Denne rødvinsdrue, der primært anvendes til at skabe røde, sødmefulde og ultracharmerende bobler i Piemonte-området, giver en saftevandspræget vinoplevelse, der har et helt andet udtryk end fætteren Moscato d’Asti. Faktisk er der ikke mange grunde til at sammenligne de to vintyper – bortset fra at de begge er boblende, sødmefulde og enormt vanskelige at modstå.
Her har vi den helt klassiske saftevandskulør og den charmerende smag af blandede frugter og bær, der sammen med boblerne giver en dejlig balance mellem det friske og afkølende og det sødmefulde og frugtige. Rigtig dejligt."
Brachettos karakter:
Duften er frugtsød med en let krydret tone og smagen er fyldt med masser af moden kirsebær og jordbær.
Hvad er vinen velegnet til?
Brachetto er yderst velegnet til velkomst og aperitif, og vinen kan også serveres til frisk frugt, chokolade eller snacks, til desserter og kager.
Nyd den gerne køleskabskold.
Sådan er Brachetto fremstillet:
Vinen er lavet på Brachetto-druen, som er en relativt ukendt drue fra Piemonte. Efter at druerne er blevet knust, gennemgår de en 24-26 timers gæring ved lav temperatur i store ståltanke, indtil vinen opnår en alkoholstyrke på cirka 6,5%. Derefter filtreres vinen og tappes på flaske.
Om producenten:
Kooperativet, med Agostino i spidsen, har været aktivt siden 1957, hvor nogle ganske få vindyrkere gik sammen. I dag består vinhuset af mere end 325 vinbønder, der leverer druer i meget høj kvalitet. De forskellige vinbønders marker er klassificeret efter jordbundsforhold og beliggenhed, for at bestemme de optimale forhold for høsttidspunktet.
Nogle af vores største kundefavoritter gennem tiden kommer fra Govone, f.eks. Toscanello, Anniversario og Barbera d’Alba Superiore.