Indbegrebet af en stor hvidvin fra Bordeaux!
Hvidvin fra Bordeaux i absolut topklasse! Med stor dybde og nuancerigdom indfrier vinen til fulde alle forventninger. Vinen bør iltes, så du får den optimale smagsoplevelse.
Vinens karakter:
Det er en tør, fyldig og kompleks vin med masser af smag og dybde. Den udvikler sig i munden og har en meget lang eftersmag, som fylder svælget. Vinen er citruspræget i duft og smag, og som vinen får luft fornemmes der et væld af smagsindtryk.
Hvad er vinen velegnet til?
Perfekt i selskab med hvid fisk, kalvekød eller lyst kød.
Serveringstemperatur cirka 8-10 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Druerne er håndplukket. Koldgæret med skind kontakt; derefter 12 måneders lagring på barrique, hvoraf 45 % er nye. Jordbunden består hovedsagelig af ler og kalk dækket af grus giver de hvide vine en smuk silkeagtig struktur.
Vinstyrke2.dk - 91 POINT:
"Næsen er helt efter bogen: Bitter grape, grøn pære og kattebakke. Det kan ikke være andet end Sauvignon Blanc. Hertil skal føjes en god portion mineralitet. Særligt markant er duften af udbrændt lejrbål i regnvejr. Der er god længde på smagen. En anelse tropisk og varm og temmelig citruspræget, både syrlig, sødlig og bitter i retning af frugtkød- og skal. Server vinen til hvid fisk - gerne søtunge."
Om producenten:
Château Bouscauts vinmarker har eksisteret siden det 16. århundrede, hvor slottet hed Haut Truchon. Det blev i 1929 omdøbt til sit nuværende navn. Samme år blev naboslottet, Valoux, en del af ejendommen. Selve slottet fik også sit tårn og kældre dette år. Slottet havde mange forskellige ejere gennem det 20. århundrede. Fælles for dem alle var, at de ville forbedre og ændre både slot og vine.
Château Bouscaut fik i 1953 tildelt sin status som Grand Cru Classé. Det gælder både for slottets røde og hvide vine. I begyndelsen af 1960 blev slottet fuldstændig ødelagt ved en brand, og kun kældrene blev efterladt intakt. Den daværende ejer sørgede for, at slottet blev genopbygget efter de oprindelige tegninger.
I 1979 blev slottet købt af Lucien Lurton, en velkendt Bordeaux-producent, som allerede ejede mere end ti andre prestigefyldte slotte i appellationer som Margaux (Brane-Cantenac) og Barsac (Climens). I dag ejes slottet af Sophie Lurton, Lucien's datter. Hun arvede ejendom i 1992, og Laurent Cogombles, hendes mand, har været meget involveret i Bouscaut siden 1998. Ud over alt arbejdet med slottet er Laurent også præsident for sammenslutningen i Pessac-Léognan.
Igennem 37 år har familien foretaget talrige forbedringer. Der er bygget ny hal med gæringstanke i stål og siden også i beton. Markerne bliver kontinuerligt genplantet, og i 1990 blev endnu en ejendom, Château Lamothe-Bouscaut, knyttet til slottet. Familiens bestræbelser for til stadighed at forbedre kvaliteten fortsætter med samme entusiasme!