Benromachs eksklusive røgbombe
Oplev et flot og sjældent eksempel på en kraftigt røget Benromach. Normalt producerer det lille Speyside-destilleri whisky med en moderat røgprofil, men i denne udgave er røgen skruet helt op! Dette er en flaske for seriøse whiskydrikkere, som elsker en oldschool stil.
Whiskyens karakter:
Denne Benromach har en lys mahognifarve. Bliv overvældet af tiltrækkende aromaer af kanel og ingefær, hvor rig mørk chokolade giver plads til blød demerarasukker, sevilla-appelsinskal og sød røg.
Kakaopulver og sød, cremet honningkage akkompagnerer syltede røde bær. Subtil vanilje og knust sort peber fører til ristede mandler. Whiskyen har en fyldig afslutning med morellokirsebær, tørverøg og sødme.
Hvad er whiskyen velegnet til?
Oplagt flaske til aftenstunderne foran pejsen eller som en avec til kaffen. Nydes rent eller over is.
Sådan er whiskyen fremstillet:
Eksklusivt lagret i first-fill sherry hogshead-fade og produceret i meget små partier, hvor bygmalten er røget med et højt tørveniveau på 55 ppm, hvilket overgår niveauet i de fleste Islay-udgivelser.
Om producenten:
Benromach er essensen af et håndværksdestilleri og blandt de mindste i Speyside. Kun to personer står for produktionen, og de styrer processen uden moderne måleinstrumenter – alt sker ved "sound, touch and sight." Destilleriet blev grundlagt i 1898, men lukkede i 1983 under whiskyindustriens krise. I 1998 genstartede Gordon & MacPhail destilleriet efter at have købt og renoveret det.
For at genskabe den oprindelige Benromach-stil, som indeholdt et hint af røg, analyserede Gordon & MacPhail deres gamle whiskylager. Destilleriet blev designet til at afspejle den klassiske stil, og man installerede endda en maltkværn fra 1913. Deres standardmalt har et fenolindhold på 10-12 ppm, men de producerer også en mere røgfyldt udgave.