Ripasso i topkvalitet.
Ripasso-vine kaldes nogle gange for "den fattige mands Amarone", men Benedettis Ripasso matcher uden problemer langt dyrere Amarone-vine.
Vinens karakter:
Elegant og flot rubinrød farve. Fyldig og frugtig aroma og en sublim smag med velintegreret syre og polerede, elegante tanniner. Dette er Ripasso med fornem balance og stor drikkeglæde.
Flaskehalsen.nu - 91 POINT:
"Med denne Ripasso Classico Superiore har Benedetti ramt en rigtig fin Ripasso-stil, der har den dybde og karakter, jeg forventer, men uden at det bliver alt for voldsomt. Ikke desto mindre har den 15% alkohol, men alkoholfornemmelsen er glimrende integreret i frugten, så det ikke stritter eller stikker af. Der er muskler, saft og kraft, men det er sammensat på en balanceret måde, der giver en rigtig fin helhedsoplevoplevelse. ."
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen er et perfekt valg til mørkt kød, eksempelvis dansk julemiddag med andesteg. Også rigtig lækker til saftige bøffer og modne oste.
Server gerne vinen ved cirka 18 grader.
Om producenten:
Vingården Benedettis historie begynder i 1924. Angela og Gaetano Chesini havde efter mange års hårdt arbejde i Tyskland endelig fået sparet nok penge op til at kunne købe et stykke land i Valpolicella. Med deres egne hænder byggede de et hus og anlagde frugttræer og vinmarker.
To generationer senere overtog Guiseppe, Davide og Simone vingården fra deres forældre, i 1995. De har alle uddannet sig inden for vindyrkning, og i 2003 lancerede de deres første Amarone vin. Både deres Ripasso- og Amarone vine opnåede fra start stor anerkendelse, og det skyldtes hårdt og dedikeret arbejde med især kultivering af vinstokke, manuel håndplukning, det møjsommelige arbejde ved vinfremstilling, og sidst men ikke mindst, dygtig markedsføring. Familienavnet Benedetti betyder i øvrigt ”velsignet”.
I dag består vingården af 14 hektar land beplantet med vinstokke i Valpolicella området, og vinene eksporteres til 15 lande.