Forrygende enkeltmarks-Barolo!
Barolo er vinens konge, og kongernes vin. Det er også et område, som sammenlignes med det prestigefyldte, Bourgogne i Frankrig, da det i høj grad handler om mikroklimaerne og enkeltmarkerne.
Selvom, at vinene altid skal laves på 100% Nebbiolo, så har de forskellige marker en kæmpe indflydelse på den færdige vin. Smag her, hvordan den ikoniske Sarmassa-enkeltmark skal smage!
Vinens karakter:
Meget dyb rubinrød farve, som har en frisk duft med antydninger af røde bær og delikat vanilje. Vinen er tør og fyldig med en stærk struktur, som gør den utroligt gemmeværdig.
Dette er altså en lækker, og generelt stadig "ung”, Barolo med stort gemmepotentiale.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen går rigtig godt til grillet og stegt oksekød, vildt og oste.
Serveringstemperatur: 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Til denne Barolo er der udelukkende høstet druer fra marken, Sarmassa. Druerne knuses og afstilkes, hvorefter der sker en maceration på skallerne i ca. 15-20 dage ved en maksimal temperatur på 29-31°C.
Efter udtrækningen af skallerne og de første omstikninger, lagres vinen på slavonske egetræsfade og små franske 500-liters tønder fra Allier-egetræ i cirka 18 måneder.
Den fuldender sin modning på ståltanke, inden den tappes på flasker. Flaskerne opbevares derefter på langs i mindst 6 måneder, inden de pakkes og sendes ud i verden.
Om producenten:
Virna bliver i dag regnet for en af de absolut førende producenter i Piemonte, hvor vinene bliver fremhævet i mange af de mest kendte vintidsskrifter i verden.
Virna Borgogno blev færdig på ønolog skolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset, Virna, som hun i dag driver sammen med sin søster, Ivana, og hendes mand, Giovanni.
Decanter (verdens største vinmagasin) skriver bl.a. følgende om Virna:
"This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit."