Barbera på højt niveau.
Barbera d’Alba i den gamle klassiske stil. Den er utrolig flot på nuværende tidspunkt, og har en god frugt som er i perfekt harmoni med den lette syre.
Vinens karakter:
Flot rubinrød farve. Duften er intens, og som vinen får luft opdages især blomme og viol, samt strejf af harpiks og krydderier. Det har en fyldig, varm og langvarig smag.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen egner sig især godt til kalvekød og bløde oste. Den kan også nydes uden mad med stort velbehag.
Serveringstemperatur cirka 17-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på ren Barbera. Druerne presses let og macerationen foregår med drueskind i 8-10 dage ved en maksimal temperatur på 28 grader. I løbet af foråret dekanteres vinen i træ- eller stålfade, hvor den bliver i 10 måneder, og derefter aftappes den. Vinen lagrer yderligere i 3-4 måneder inden den frigives til salg.
Om producenten:
Virna bliver i dag regnet for en af de absolut førende producenter i Piemonte. Deres vine bliver fremhævet i mange af de mest kendte vin tidsskrifter i verden. Virna Borgogno blev færdig på ønolog skolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset Virna, som hun i dag driver sammen med sin søster Ivana og hendes mand Giovanni.
Decanter (verdens største vinmagasin) skriver bl.a. følgende om Virna:
"This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit."