Barbaresco - en ofte mere tilgængelig vin end Barolo.
Barbaresco er en af Italiens mest berømte rødvine og kommer fra Piemonte i den nordvestlige del af landet. Vinen er ligesom Barolo lavet på Nebbiolo-druen og har da også mange ligheder med den lidt mere kendte "storebror".
Vinene fra Barbaresco har generelt en tendens til at være en kende mere feminine end Barolo vinene, men det afhænger dog meget af den enkelte producent.
Vinens karakter:
Farven er flot granatrød med en svag orange tone. Duften er frugtkrydret af sveskeblomme og smagen er moden og behagelig krydret. Vinen har en god og markant tørhedsgrad i eftersmagen.
Hvad er vinen velegnet til?
Vi anbefaler vinen til rødt oksekød, lam, vildt, svamperisotto og modne oste.
Nydes ved cirka 16-18 grader. Hæld gerne vinen på karaffel et par timer, inden servering.
Om producenten:
Kooperativet, med Agostino i spidsen, har været aktivt siden 1957, hvor nogle ganske få vindyrkere gik sammen. I dag består vinhuset af mere end 325 vinbønder, der leverer druer i meget høj kvalitet. De forskellige vinbønders marker er klassificeret efter jordbundsforhold og beliggenhed, for at bestemme de optimale forhold for høsttidspunktet.
Nogle af vores største kundefavoritter gennem tiden kommer fra Govone, f.eks. Toscanello, Anniversario og Barbera d’Alba Superiore.